מוקפץ? אפוי? 9 מתכונים להכנת עוף | "במטבח של מירי"

חיה ספיר No Comments on מוקפץ? אפוי? 9 מתכונים להכנת עוף | "במטבח של מירי"

בתכנית השבועית "במטבח של מירי" הגישה השפית מירי זורגר תשעה מתכונים מיוחדים להכנת עוף. אוהבים מוקפצים? מתחברים לקציצות יותר, או לאפייה בתנור? לכם רק נשאר להחליט על איזה סגנון תלכו | התכנית המלאה והמתכונים

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

עוף בבצלצלי שאלוט וערמונים

מצרכים

8 שוקיים עוף חלוטים ונקיים

600 גר בצלצלי שאלוט קלופים 

2 חב ערמונים בוואקום

1 סלסילת פטריות שיימגי לבנות

1 סלסילת פטריות שיימגי לבנות

1 כוס יין לבן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור 

להסמכת הרוטב

2 כפות קמח

להגשה

פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

את השוקיים סוגרים בטיגון מכל הצדדים

מוציאים לצלחת ומניחים בצד

באותו הסיר מטגנים את בצלצלי השאלוט עד להשחמה קלה

מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות

מוסיפים את העוף מכסים בציר עוף ומביאים לרתיחה

מכסים ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה

מוסיפים את הערמונים ומבשלים חצי שעה נוספת

הסמכה

את הקמח מדללים במים וטורפים לקבלת  רוטב חלק

שופכים על העוף ומביאים לרתיחה נוספת

מפזרים פטרוזליה ומגישים


עוף ברוטב הונגרי (בעטשינאלט)

מצרכים

6 כרעיים של עוף חלוטים ונקיים

3-4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

2 שורשים של פטרוזליה  חתוכה לקוביות

1 ראש סלרי חתוך לקוביות

3-4 מקלות סלרי חתוך לקוביות קטנות

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/3 כוס שמן לטיגון

אופן ההכנה

בסיר רחב ושטוח הניחו  את השמן וחממו הוסיפו את הירקות הקצוצים וטגנו קלות  עד להשחמה קלה.

הוסיפו את מנות הכרעיים וטגנו קלות..

תבלו במלח ופלפל  הביאו לרתיחה הנמיכו את האש וכסו בשלו כשעה וחצי פזרו פטרוזיליה קצוצה ובשלו עוד כ 10 ד'.

הגישו מיד

המנה מעולה בהקפאה


עוף בפירורי לחם

מצרכים

6 שוקיים נקיים

לציפוי

2 ביצים  טרופות

2 שיני שום כתושות

2 כפיות פטרוזיליה קצוצות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות קמח

2 כוסות פירורי לחם

אופן ההכנה

את הביצה טורפים ומערבבים עם התבלינים

על גבי ניר אפיה מניחים את הקמח ומעל נייר נוסף מניחים את פירורי הלחם

טובלים את נתחי העוף בקמח לאחר מכן בביצה ואז בפירורי הלחם

מטגנים עד להשחמה קלה

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים  שעה מכוסה ואז 10 ד' נוספות ללא כיסוי

מגישים עם רוטב צילי או כל רוטב אחר


עוף בעגבניות שרי וזוקיני על מצע פולנטה

מצרכים

6 ירחי עוף מנוקים

לירקות

300 גר' עגבניות שרי חתוכות ל 2

1 בצל סגול חתוך

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 קישואים זוקיני חתוכים לקוביות

3 שיני שום פרוסות

1 כוס יין לבן

1 כוס ציר עוף או מים

לפולנטה

2 1/2 כוסות ציר עוף או מים

1 כוס קמח תירס 

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

3 כפות שמן זית

אופן הכנה

הכנת העוף

את חלקי העוף יש להמליח ולפלפל ולטגן בשמן משני הצדדים עד להשחמה

אחרי שסיימנו באותו מחבת יש לטגן בצל שום ושרי עד להשחמה להוסיף נוזלים ואת הזוקיני ולתבל במלח פלפל 

להוסיף את מנות העוף ולהביא לרתיחה

לבשל כשעה וחצי

הכנת הפולנטה

בסיר שימי להרתיח ציר או מים עם התבלינים

כשרתח להוסיף את הפולנטה ולבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה

להוסיף את השמן ולערבב

מעל גבי צלחת הגשה יש לשים 1 כף גדושה פולנטה ומעל מנת עוף עם רוטב הירקות


עוף צלוי במרינדה ניורקית

מצרכים 

2 עופות מחולקים לשמניות

למרינדה

1 בצל שאלוט קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

250 גר' מחית עגבניות

1/2 כוס דבש

1 כוס חומץ תפוחים

1/2 כוס רוטב טריאקי

3 כפות חרדל

4 כפות רוטב צילי

1/2 כוס רטב סויה

2 כפיות צילי טחון

2 כפיות כמון

1 כפית צילי פתיתים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

בסיר מטגנים בצל עד להשחמה 

מוסיפים שום ונותנים דקה נוספת

מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים לרתיחה

מסירים מהאש וטובלים את חלקי העוף לציפוי מושלם

משהים בקירור לשעתיים לפחות או לילה

צולים את העוף על האש או אופים בתנור


נתחוני עוף מוקפץ עם אורז

מצרכים

1 חזה עוף חתוך לרצועות בגודל אצבע

1 בצל קצוץ

1 כפית מלח

1 כף פפריקה מתוקה

קורט פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית גריל עוף

1-2 גבעולים של בצל ירוק קצוץ גם החלק הירורק

1 כוס אורז פרסי

2 כוסות ציר אדום או ציר עוף

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

במחבת עמוקה מטגנים את 2 סוגי הבצלים עד להשחמה קלה

מוסיפים את חזה העוף ומערבבים תוך כדי טיגון

מתבלים ומערבבים

מטגנים כ 5 ד' או עד שהעוף משנה את צבעו

מוסיפים את האורז ומערבבים מוסיפים את המים או הציר והמלח ומביאים לרתיחה ומערבבים

מביאים לרתיחה ומכסים

מבשלים 20 ד' נוספות מכוסה ומערבבים מדי פעם

טועמים ומתקנים תיבול

משאירים מכוסה עוד כ 20 ד'

מגישים מיד


קציצות חזה עוף בירקות

מצרכים לקציצות

500 גר' חזה עוף טחון

2 בצלים טחונים

1 קישוא טחון

2-3 כפות פטרוזליה קצוצות

1 ביצה

3-4 כפות פירורי לחם

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לירקות

2 בצלים

3 קישואים חתוכים לקוביות

2 גמבה קצוצה

3 עגבניות חלוטות  קלופות וקצוצות

3 כוסות אפונה קפואה

1 מיכל של רסק עגבניות

 1כוס ציר עוף או מים

1 1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה

הכנת מסת הקציצות

ערבבי את המצרכים  והניחו במקרר לשעה לספיגת טעמים

הכנת הרוטב

בסיר סוטאז טגנו את הבצלים עד להשחמה קלה

הוסיפיואת הגמבה והקישואים וטגנו 10 ד' נוספות הוסיפו את העגבניות וטגנו  10 ד' נוספות הוסיפו את האפונה

הוסיפו רסק עגבניות  1 כוס מים או ציר עוף תבלי ובשלו כשעה

טעמו ותקנו תיבול

הוציאו מהמקרר את מסת הקציצות וכדררו קציצות בגודל הרצוי בשלו חצי שעה  על אש נמוכה מכוסה נערו בעדינות את הסיר להפיכת הקציצות ברוטב

הגישו עם אורז


קציצות פרגית ברוטב בצלים מקורמלים

מצרכים לקציצות

500 גר' פרגית טחונה

300 גר' חזה עוף טחון

3 בצלים טחונים

6 כפות פטרוזליה קצוצה

2 קישואים טחונים

1 כפית מלח

1/2 כפית  פלפל שחור גרוס טרי

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

לרוטב

5 בצלים קלופים וחתוכים ל2

8 שיני שום

3-4 גבעולי טימין

3 כפות סוכר חום

3 כפות סילאן

1 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות ציר עוף

1 כוס יין לבן

אופן ההכנה

ערבבו את מצרכי הקציצות טעמו ותקנו תיבול

הניחו במקרר לשעה למיצוי טעמים

הכנת הרוטב

הניחו את  הבצלים  ושיני השום בתבנית ופזרו עליהם את הסוכר הסילאן מלח ופלפל ופזרי מעל את גבעולי הטימין

כסו בניר כסף והכניסי לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואפו  כשעה

הסירו את הכיסוי ואפו 20 ד' נוספות

צננו והכניסו את הבצלים והשום למעבד מזון וטחנו למחית חלקה

העבירו לסיר הוסיפו את הציר והיין והביאו לרתיחה טעמו ותקנו תיבול

את מסת הקציצות הוציאו מהמקרר ושיקלו 100 גר' לכל קציצה כדררו  והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה

אפו כ 14 ד' הוציאו את התבנית ושפכו מעל כל הקציצות רוטב ואפו 15 ד' נוספות

הגישו עם פירה תפוחי אדמה


קציצות עוף  אפויות בשומשומים

מצרכים

500 גר' חזה עוף נקי מעצמות ושומן טחון

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום

3 כפות פטרוזליה קצוצה

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם

מלח 

פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי

1/2 כוס פירורי לחם

1/2 כוס שומשום לבן

1/2 כוס שומשום שחור

1/2 כוס שקדים פרוסים קצוצים

אופן ההכנה

מערבבים את מצרכי הקציצות ומשהים לחצי שעה לספיגת טעמים

לכדרר לקציצות בגודל הרצוי ולטבול בתערובת הציפוי 

להניח על תבנית מרופדת בניר אפיה

לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד'

הקציצות מעולות גם קרות

האזינו לתכנית:

 



0 תגובות